Top 2000 a gogo

Natuurlijk kunnen we niet om de "top 2000 a gogo" heen. Een hele serie korte documentaires over nummers in de top 2000. Al die die korte documentaires zijn verzameld op hun kanaal.

 

Alles is im Fluss

Wolfgang Niedecken is in Duitsland een echt cult-figuur. Hij is bekend als grote man achter BAP. In Nederland vooral bekend van de kleine hit "Kristallnaach".  De groep die in het Keulse dialect zingt. Naar aanleiding van zijn 70e verjaardag is in Duitsland deze documentaire gemaakt: Alles ist im Fluss - Wolfgang Niedecken zum 70. (ZDF 2021,  45 min, dui)

 

The sound of my voice: Linda Ronstadt

Een prachtige documentaires over één vam de meest veelzijdige zangeressen. Veel meer dan alleen country music. Bekend zijn onder andere haar opnames met Mexicaanse muziek, waar een flink deel van haar roots liggen, The sound of my voice oftewel het verhaal van Linda Ronstadt. (2019 CNN, 90 min. eng)

 

The story of the Carpenters

Deze BBC documentaire vertelt het verhaal van de Carpenters met een flinke bijdrage van Richard Carpenter. Wat de documentaire bijzonder maakt is dat ze het tragische verhaal van Karen Carpenter laat zien. De vrouw die vooral op de achtergrond wilde drummen, maar een boegbeeld van de muziekscene werd. Vanaf het begin zie je hoe dat leidt naar haar tragische einde in 1983, slechts 32 jaar en 11 maanden oud. Only yesterday, the story of the Carpenters (BBC 2007, 1 uur, eng)

 

Beware of mr. Baker
Wie kan de drie leden van de eind jaren zestig Supergroep Cream tnog uit z'n hoofd opnoemen. Eric Clapton zal geen probleem zijn en veelal zal Jack Bruce ook nog wel lukken. Drummer Ginger Baker bleef lange tijd uit de schijnwerpers. In deze (award winning) documentaire leren we hem echt kennen. Zijn bijzondere persoonlijkheid en wat hij voor de muziek heef betekent. Maar denk erom Beware of mr. Baker (BBC 2012, 90 min. eng)

 

Het levensverhaal van Eva Cassidy
Sting beschouwde Eva Cassidy's versie van "Fields of gold" als de beste. Beter ook dan zijn eigen versie. Dat Eva Cassidy nooit echt doorbrak kwam natuurlijk doordat ze zeer vroegtijdig overleed. Eigenlijk overleed ze op het moment dat ze op het punt stond om door te breken. Niettemin wist ze postuum de 1e plaats in de Engelse albumcharts te bereiken. Haar (helaas korte en trieste) levensverhaal is  het onderwerp van de documentaire "timeless voice"   (Positive 2013, 1 uur. eng.)

 

Syd Barrett en Pink Floyd
Syd Barrett is onlosmakelijk verbonden aan Pink Floyd. Dit ondanks het feit dat hij slechts in de beginjaren  bij de groep betrokken was. Althans fysiek, want in het  achterhoofd van de resterende Pink Floyd leden bleef hij aanwezig. In de documentaire "Up close & personal" gaat in op de persoon Syd Barrett en de redenen waarom hij maar zo kort lid was van Pink Floyd.  (Classic Rock Network 2014, 55 min. eng.)